bannerikuva_puolukat.jpg

Metsämarjat maailmalle - miten ja millaisina?

Perjantaina 15.11.2019 klo 9.00 - 15.30 Mikkelin yliopistokeskuksen auditoriossa, os. Lönnrotinkatu 5, Mikkeli

Villit, puhtaat luonnonmarjamme ovat maailmalla arvostettuja ja niillä on kysyntää. Jalostuksen tuoma arvonnousu pitäisi saada jäämään kotimaahan. Millaisia tuotteita maailmalle halutaan ja miten niitä tuotetaan?

Tule mukaan kuulemaan uusinta tietoa markkinoista, trendeistä ja teknologioista sekä innovoimaan uutta asiantuntijoiden kanssa!

Business Finlandin vientikatsauksesta ja VTT:n Luonnontuote ja innovaatio -työpajasta koostuva päivä on suunnattu luonnontuote- ja elintarvikealan yrityksille ja toimijoille.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Business Finland, VTT, Arktiset Aromit ry:n Luonnosta kestävästi ja vastuullisesti -hanke sekä Luonnonvarakeskuksen, Luomuinstituutin ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin Lähde luomun matkaan -hanke. 

Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/2P0NxNQ

Voit osallistua aamu- tai iltapäivään tai molempiin.

puolukkakuksa.jpg Ohjelma

9.00 – 9.30 Ilmoittautuminen ja tervetuliaistarjoilu

9.30 – 9.40 Maailman parhaat marjat markkinoille, luomuna?
Toiminnanjohtaja Birgitta Partanen, Arktiset Aromit ry

9.40 – 11.00 Marjatuotteiden käyttö maailmalla

Taustaa marjatuotteiden viennistä
Ohjelmapäällikkö Annaleena Soult, Business Finland

Marjaymmärrystä neljältä eri markkinalta - haastattelututkimuksen tuloksia
Ruokastrategi Niina Hietalahti, Nordic Breakfast

Keskustelua

11.00 – 12.00 Lounastauko (omakustanteinen)

12.00 – 15.30 Luonnontuoteala ja innovaatio -työpaja 2019

Marjojen modernit prosessointimenetelmät avaavat uusia mahdollisuuksia
Dosentti Riitta Puupponen-Pimiä, VTT

Biokia tuotteet ja niiden markkinointi
Myyntipäällikkö Eija Wall, Kiantama Oy

EIT FOOD kehittää ja uudistaa eurooppalaisia elintarvike-ekosysteemejä
Dosentti Anneli Ritala, VTT

Virkistystauko, työpajatyöskentelyä ja tilaisuuden päätös

Tervetuloa mukaan!

marjapaiva_logot.jpg